Πρόγραμμα Stress Less with Mindfulness (8 εβδομάδων)

Το πρόγραμμα είναι βιωματικό, και πραγματοποιείται από συνεργάτη ψυχολόγο πιστοποιημένη στο Mindfulness καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από το International Yoga Alliance.

Οφέλη του προγράμματος:

  • Κατανόηση του τρόπου σκέψης
  • Καλύτερη συγκέντρωση στο παρόν και τις υπάρχουσες σκέψεις, αισθήσεις και συναισθήματα
  • Στοχευμένη λήψη αποφάσεων
  • Αποδοχή κάθε κατάστασης χωρίς κριτική διάθεση
  • Καλύτερη διαχείριση άγχους
  • Ηρεμία και χαλάρωση

Συναισθηματική Νοημοσύνη στον χώρο εργασίας

Οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μαθαίνουν, θέλουν να είναι ευτυχισμένοι.Αυτοί που τα ξέρουν όλα, έχουν επιλέξει να έχουν δίκιο. Κάθε φορά που μιλάμε, ακούμε για μια ακόμη φορά όσα ήδη ξέρουμε. Αλλά κάθε φορά που ακούμε, μαθαίνουμε κάτι καινούριο!

Πόσοι από εσάς νιώθετε συναισθηματικά ευάλωτοι, αδύναμοι να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βάλετε σε τάξη τη ζωή, την εργασία ή τις σχέσεις σας;

Τι συμβαίνει όταν χάνουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας στο χώρο εργασίας και γιατί δυσκολευόμαστε να ανακτήσουμε την ισορροπία μας;

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, αλλά και να κατανοούμε το θυμό των άλλων, αποφεύγοντας ‘έξυπνα’ τις συγκρούσεις.

Επίσης θα δούμε πώς μπορούμε να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία για να επιτύχουμε τους στόχους μας, αλλά και πώς να απομακρύνουμε το στρες και τις αρνητικές σκέψεις που μπλοκάρουν την επαγγελματική μας ανάπτυξη και την προσωπική μας γαλήνη!

Διάρκεια Σεμιναρίου: 3 τρίωρες συναντήσεις

Mindfulness means living your life as if you really mattered. And that means being here for it.

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness Program

Mindfulness είναι η προσπάθεια που κάνεις με επίγνωση και συνείδηση, να επικεντρώσεις τη σκέψη σου σε μία κατάσταση, ένα αντικείμενο ή συναίσθημα, χωρίς να προσπαθήσεις να το αλλάξεις και χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου. Απλά το αποδέχεσαι και το παρατηρείς.
Το πιο πιθανό είναι ότι ο νους στη πορεία θα ταξιδέψει κάπου αλλού, σε εμπειρίες που είχες στο παρελθόν ή σε φόβους και ανησυχίες για το μέλλον. Με την πρακτική mindfulness εξασκείσαι στο να μάθεις να αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση, χωρίς να επικρίνεις τον εαυτό σου επειδή δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Απλά προσπαθείς ξανά και ξανά. Παρατηρείς τις σκέψεις, τις αισθήσεις και τα συναισθήματά σου, χωρίς να προσπαθείς να τα αλλάξεις